Har du nogle gange svært ved at forstå din partners reaktioner – og dine egne? Har du oplevet, at I har trukket jer tilbage i tavshed? Har du undret dig over, hvorfor I sårer hinanden, raser og kritiserer, når I i bund og grund ønsker det modsatte?

Problemer og løsninger

De fleste par vil på et tidspunkt i forholdet opleve at være kørt fast, at I har ramt muren. Følelserne bliver ukontrollable, og konflikterne kan synes uløselige. Og selvom I begge er bevidst om, at der er problemer, gentages de smertefulde mønstre – og pludselig virker forholdet faretruende skrøbeligt.

Når der er problemer i forholdet, vælger nogle par at gå fra hinanden. Andre beslutter sig for at kæmpe sig ud af krisen – mens andre igen undgår, at konflikterne eskalerer til en krisesituation, fordi de er opmærksomme på at få stoppet den onde cirkel i tide. I alle tilfælde kan parterapi være en del af løsningen.

 

Udviklingsmuligheder

Hos Parpraksis er vi overbevist om, at der er et potentiale for udvikling i alle forhold, og at et terapiforløb kan understøtte denne udviklingsproces – for jer hver især og for forholdet som et hele. Efter et brud kan parterapi også bruges som et redskab til at udvikle et konstruktivt samarbejde omkring børnene og finde jeres egne nye ståsteder.

 

Parterapi i hjertet af Århus

Når I kommer hos Parpraksis, tilrettelægger vi terapien efter jeres behov. Hvis I kun har brug for et par afklarende samtaler, tilbyder vi jer dette. Har I brug for at lære nye måder at kommunikere på med hinanden, kan terapien forløbe over længere tid. Terapiforløbet kan også kræve flere samtaler, hvis I har dybereliggende konflikter, som skal bearbejdes.

Hos Parpraksis tilbyder vi parsamtaler a 90 minutters varighed. Terapeuten skaber rammen for samtalen – et trygt, struktureret rum, hvor terapeuten tager ansvar for at give jer begge taletid. Det er vigtigt, at begge parter får lov til at komme til orde – og at der bliver taget ansvar for, at eventuelt destruktive samtalemønstre ikke får lov til at køre ud af en tangent.

 

Andre udviklingsmuligheder

For par, som går i parterapi for at få mere kvalitet ind i parfoldet, kan det give mening at indgå i gruppeterapi og/eller heldagskurser med andre, som står i en lignende situation. I kan overveje om dette er noget for jer og tale med jeres terapeut om mulighederne.

Udviklingsgrupper for par

Mange par har stor glæde af at understøtte deres bestræbelser på at udvikle parforholdet i en positiv retning ved at gå i en udviklingsgruppe for par. I en udviklingsgruppe mødes fire par en gang om måneden under ledelse af Trine og Jeppe. Møderne består af oplæg og øvelser, hvor I som par også får mulighed for at lave øvelser på egen hånd, således at jeres private rum som par bliver respekteret. I vælger således altid selv, hvilke erfaringer og problemstillinger I har lyst til at dele med resten af gruppen.

En udviklingsgruppe for par er et tilbud til par, der er indstillet på at arbejde seriøst og målrettet med deres parforhold, og som ønsker at opnå et forhold præget af gensidig respekt, glæde og intimitet. Udviklingsgrupperne opstartes efter behov. Er I interesseret i at høre mere om tidspunkt for opstart af næste gruppe, kan I kontakte os på 26 23 28 90.

Heldagskurser for par

Et heldagskursus for par er en saltvandsindsprøjtning for parforholdet. Igennem en hel dag, typisk fra kl. 9-16, arbejder I sammen med jeres terapeut med at få øje på de greb, I kan bruge for at udvikle jeres relation i en positiv retning. Et heldagskursus kan både holdes i klinikken i Århus, men vi har også et samarbejde med Norsminde Kro, hvor vi kan holde kurset i omgivelser, som forkæler sanserne på alle niveauer. Kontakt Trine eller Jeppe for at høre mere om mulighederne for at tilbringe en dag i fordybet og intenst arbejde med jeres parforhold.

 

Parterapi Ã…rhus

Parpraksis

Resonans
Frederiksgade 74 E 1.th
8000 Aarhus

Parterapi Ã…rhus

Jeppe Budde

Psykolog og parterapeut
jeppe@parpraksis.dk
+45 26 23 28 90

Parterapi Ã…rhus

Trine Marie Madsen

Par- og familieterapeut
trine@parpraksis.dk
+45 20 16 67 64